Rada swoje, urzędnicy swoje - Skóra, Karolina; Wilk, Norbert (Menedżer Zdrowia, 2014)
Instytut Arcana wziął pod lupę proces refundacyjny. Z analizy, którą drukujemy, wynika, że występują istotne rozbieżności pomiędzy decyzjami Ministerstwa Zdrowia a opiniami Agencji Oceny Technologii Medycznych. Instytut zbadał losy opinii tej niezależnej agendy. W co trzecim wypadku decyzja ministra była odmienna od rekomendacji prezesa AOTM.