Oszczędzamy na dzieciachRozmowa z Maciejem Kowalczykiem, dyrektorem Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2014)
– Największe wyzwanie w zarządzaniu wysokospecjalistyczną placówką dziecięcą to brak pieniędzy wynikający z niedoszacowania wysokospecjalistycznych świadczeń pediatrycznych i nawał zadań biurokratycznych stawianych przez wiele instytucji – mówi Maciej Kowalczyk.