Zapaliliśmy zielone światłoRozmowa z prof. Włodzimierzem Jarmundowiczem z Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego we Wrocławiu, członkiem zespołu, który uhonorowaliśmy Nagrodą Specjalną za udany przeszczep komórek rdzenia kręgowego - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2014)
– Przez wiele lat w medycynie powszechny był pogląd, że nie jest możliwa funkcjonalna regeneracja włókien nerwowych rdzenia kręgowego. Podważyliśmy to myślenie i uzyskaliśmy potwierdzenie niezależnych ekspertów polskich i zagranicznych, że ta opinia jest niezasadna – mówi Włodzimierz Jarmundowicz.