Ciała obce nosa i zatok przynosowych – opis przypadku - Nogala, Hanna; Bartochowska, Anna; Tokarski, Maciej (Postępy w chirurgii głowy i szyi/Advances in Head and Neck Surgery, 2014)
Autorzy przedstawiają przypadek 14-letniego pacjenta z ciałem obcym (śrutem) w ścianie bocznej nosa zdiagnozowanym przypadkowo po wykonaniu zdjęcia panoramicznego zębów. Ciało obce usunięto chirurgicznie z dojścia podwargowego.