Jak tlenu potrzebujemy konkurencji - Kanownik, Greta (Menedżer Zdrowia, 2015)
Podejmowane wielokrotnie działania reformatorskie ochrony zdrowia w Polsce nie przynoszą nadal oczekiwanych efektów, ponieważ nie został usunięty podstawowy problem polskiego systemu zdrowotnego, czyli nierównowaga między finansowaniem świadczeń zdrowotnych a bardzo wysokimi kosztami tych świadczeń. Zapominamy o ważnym elemencie przywracającym równowagę: o konkurencji.