Z roku na rok gorzej - Buczkowska, Elżbieta (Menedżer Zdrowia, 2015)
Z powodu ustawicznych napraw systemu ochrony zdrowia coraz bardziej pogarsza się sytuacja pielęgniarek w naszym kraju. Coraz trudniej mówić, że mają one perspektywy na godne życie. Jaką cenę zapłacą za pracę ponad siły, ponad możliwości psychofizyczne?