Chrońmy dzieci przed lekami - Janiszewski, Rafał (Menedżer Zdrowia, 2015)
Wiele obowiązujących w Polsce przepisów wskazuje na szczególną troskę państwa o zdrowie osób małoletnich. Należą do nich m.in. zakaz sprzedaży alkoholu czy papierosów. Czy zasada szczególnej ochrony dzieci nie powinna zostać rozciągnięta na leki?