Polacy jak Amerykanie - Górecki, Wiktor (Menedżer Zdrowia, 2015)
Jak zachowują się polskie placówki ochrony zdrowia, gdy chodzi o informatyzację? Tak jak amerykańskie. Zachowują spokój, niewiele robią. W wypadku Amerykanów ten spokój wydaje się jeśli nie uzasadniony, to przynajmniej podbudowany dorobkiem wieloletniej pracy w dziedzinie informatyzacji. A w wypadku Polaków?