Długa droga do leków biopodobnych - Wilk, Norbert; Wierzganowska, Sabina (Menedżer Zdrowia, 2015)
Dotychczasowa skuteczność firm starających się wyprodukować leki biopodobne w połączeniu z praktyką rejestracyjną Europejskiej Agencji Leków ( European Medicines Agency – EMA) i refundacyjną Ministerstwa Zdrowia pokazują, że refundacji w Polsce produktu biopodobnego do dożylnego trastuzumabu można się spodziewać nie wcześniej niż w listopadzie 2017 r., a biopodobnego do dożylnego rytuksymabu nie wcześniej niż w lipcu 2017 r.