Monopole bywają naturalne - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2015)
Konkurencja jest kosztowna. I nie chodzi tylko o koszty ponoszone na reklamę czy promocję, lecz także na odkrywanie tego, co inni już odkryli albo na utrzymywanie infrastruktury, której nie można odpowiednio wykorzystać.