Inwestycje motorem rozwoju innowacji - Bakalarska, Katarzyna Aleksandra (Menedżer Zdrowia, 2015)
Opracowanie przełomowych rozwiązań terapeutycznych opiera się na poszukiwaniu nowych cząsteczek i tworzeniu nowoczesnych leków. Wymaga to wielu lat pracy zespołów naukowców oraz przeprowadzenia licznych badań klinicznych. Firma Servier, przeznaczająca na ten cel ponad 895 mln euro, jest jednym z głównych inwestorów w działalność naukowo-badawczą w sektorze farmaceutycznym w Europie.