Epidemie: jest się czego bać Rozmowa z Pauliną Miśkiewicz, dyrektor biura WHO w Polsce - Maciejowski, Janusz (Menedżer Zdrowia, 2015)
Najlepszą metodą zapobiegania międzynarodowemu szerzeniu się chorób jest wczesne zidentyfikowanie zagrożeń zdrowia publicznego i wdrożenie skutecznych działań, gdy problem jest jeszcze niewielki – mówi Miśkiewicz. I wylicza błędy, jakie popełniono w walce z epidemią eboli.