Efektywne przedsiębiorstwo naukowe - Kaczmarek, Anna; Iltchev, Petre (Menedżer Zdrowia, 2015)
Można je zakładać po to, by łatwiej dobrać się do unijnych dotacji. Można i po to, by efektywniej szukać innowacji, prowadzić badania naukowe. Po co są klastry – i z jaką europejską konkurencją przyjdzie się mierzyć polskim instytucjom tego typu?