Trochę kultury! Organizacyjnej - Czerkas, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2015)
Wielu menedżerów wyraża przekonanie, że kultura organizacyjna firmy stanowi jej fundament, dobry instrument zarządczy i ma decydujący wpływ na sprawność działania w warunkach konkurencji. Czy pogląd ten jest bliski polskim menedżerom działającym w sektorze ochrony zdrowia? Wcale nie.