Rewolwerowcy na czele szpitali - Czerkas, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2015)
Problemem większości menedżerów ochrony zdrowia – szczególnie pojawiających się w branży z nadania polityczno-towarzyskiego – jest to, że nie mają wystarczającej specjalistycznej wiedzy eksperckiej. Od początku roku obserwujemy nasilający się proces wymiany kadry zarządzającej szpitalami samorządowymi.