Servier produkuje leki w Polsce już prawie 20 lat - Bakalarska, Katarzyna (Menedżer Zdrowia, 2015)
Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne Anpharm SA powstało w grudniu 1993 r. z inicjatywy grupy naukowców Instytutu Farmaceutycznego w Warszawie. Cztery lata później Grupa Servier zainwestowała w warszawską fabrykę i stała się właścicielem większościowego pakietu akcji. Od 2008 r. PF Anpharm w całości należy do Grupy Servier.