(Niedo)rzecznik - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2015)
Media donoszą, że opublikowano właśnie sprawozdanie Rzecznika Praw Pacjentów (RPP) za 2014 r. W doniesieniach tych można przeczytać, że do urzędu RPP wpłynęło ponad 65 tys. spraw, z czego w 26 wypadkach rzecznik stwierdził „naruszenie zbiorowych praw pacjentów”, a w 381 interweniował w sprawach indywidualnych.