Epidemia raka - Natkaniec, Monika; Laskowska, Beata; Gilewski, Dariusz (Menedżer Zdrowia, 2015)
Najwyższym odsetkiem dzieci w społeczeństwie cieszy się województwo pomorskie, najniższym – smuci opolskie.