Nie taki diabeł straszny, jak go malują – rozmowa z Jackiem Łuczakiem, członkiem zarządu Kolegium Lekarzy Rodzinnych w Polsce (Menedżer Zdrowia, 2015)
– Jedną z najsłabszych części pakietu jest brak uregulowań w zakresie opieki nad pacjentem po ukończeniu leczenia onkologicznego. Lekarze rodzinni dostrzegają także potrzebę włączenia do pakietu systemu opieki paliatywnej – mówi Łuczak.