Prosty rachunek - Szulc, Jakub (Menedżer Zdrowia, 2015)
Kiedy na różnych forach pojawia się dyskusja o finansowaniu ochrony zdrowia, bardzo często można spotkać się z komentarzami typu: „Pieniędzy jest dość, tylko przejada je NFZ” lub „Oddajcie mi kasę, którą zabieracie na składkę zdrowotną” itd. Warto chyba spojrzeć na fakty.