Przywróćmy Polsce służbę zdrowia Rozmowa z Konstantym Radziwiłłem, ministrem zdrowia - Michalak, Janusz (Menedżer Zdrowia, 2015)
– Dobrowolny system ubezpieczeniowy, skądinąd pożyteczny, nie może stanowić wymówki dla władz publicznych. Publiczna służba zdrowia nie może być regulowana rynkiem, na którym bezwzględna konkurencja nakazuje ciągłe myślenie o zysku – mówi Konstanty Radziwiłł.