Bon zdrowotny - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2015)
– Wszyscy czekają, co zrobi rząd PiS w ochronie zdrowia. Czy będzie powrót do PRL? Prawo i Sprawiedliwość zapowiada bowiem przywrócenie budżetowego finansowania opieki zdrowotnej i wprowadzenie sieci szpitali, które nie będą działać dla zysku. To może oznaczać, że będą miały przyznawane budżety, tak jak przed 1999 r. Czy tak się musi stać? Przypominamy pomysł na wprowadzenie tzw. bonu zdrowotnego.