Wielki mały pacjent Rozmowa z Jarosławem Peregudem-Pogorzelskim, prezesem Polskiego Towarzystwa Pediatrycznego - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2015)
– Mamy nadzieję, że zapowiadana od lat zmiana wyceny procedur pediatrycznych stanie się faktem i będzie można zwiększyć uposażenie lekarzy zatrudnionych na oddziałach szpitalnych – mówi Peregud-Pogorzelski.