Dialog Rozmowa z ks. Janem Kaczkowskim, Osobowością Roku 2015 w Ochronie Zdrowia - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2015)
– W ośrodku, gdzie mnie operowano, powiedziano mi, że pozostało mi pół roku życia. Każdy kolejny miesiąc życia w chorobie miał być cudem. W grudniu minęły 43 cudowne miesiące. Ja to nazywam cudem pełzającym – mówi ks. Kaczkowski.