Nowe przełożenie wajchy - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2015)
Rok 2016 jawi się nam jako rok wielkiej niepewności. Z jednej strony – zmęczenie dotychczasową polityką zdrowotną, z drugiej – wątpliwości, jakie skutki może mieć polityka PiS. Nie wiemy, co nas czeka w 2016 r. z powodu „przełożenia wajchy”, jak to kiedyś wdzięcznie ujął Donald Tusk. Czy będzie lepiej, czy jednak znowu gorzej? – oto pytania na dziś.