Wiemy wszystko i nic - Górecki, Wiktor (Menedżer Zdrowia, 2015)
Trudno nie docenić znaczenia projektu „Mapy potrzeb zdrowotnych”. Czy jednak zadanie jest realne? Czy nie jest wyrazem złudnego przekonania, że można mieć dowolnie dużo, dowolnie szczegółowych, w pełni wiarygodnych informacji na dowolny temat? Czy nie jest to wyrazem administracyjnego odruchu, żeby wszystkim, czym się da, sterować ręcznie?