Minister zleceniobiorca - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2015)
Kolejni ministrowie zdrowia byli jedynie wykonawcami zleceń partyjnych liderów i rzadko albo nawet nigdy nie potrafili wybić się na kreatorów zmian.