SOR – stan oblężenia (Menedżer Zdrowia, 2016)
To bolączka nie tylko Polski: w całej Europie lawinowo wzrasta liczba świadczeń udzielanych przez szpitalne oddziały ratunkowe. Niby wszędzie jest pomoc wieczorowa czy doraźna, a jednak… bez SOR nie da rady.