Skąd się biorą podwyżki płac - Banaszewska, Anna; Modro, Michał (Menedżer Zdrowia, 2016)
Wzrost wynagrodzeń w służbie zdrowia to zagadnienie, które od lat powraca i zawsze budzi mnóstwo emocji. Czy zarabiamy dobrze, czy jesteśmy wykorzystywani? Czy w Polsce trudny – z natury rzeczy – problem zarobków w ochronie zdrowia rozwiązujemy uczciwie? Prezentujemy analizę Polskiej Federacji Szpitali.