Sama prawda, prawda księgowego i g… prawda - Chrobot, Michał; Strzesak, Erwin; Waligórska, Hanna (Menedżer Zdrowia, 2016)
Amerykańska definicja słowa upcoding odnosi się do sytuacji zastosowania oszukańczej praktyki wykazania do rozliczenia usług medycznych o cenach wyższych niż usługi wykonane. W USA się to tropi, a u nas?