Mieszanie gorzkiej herbaty Rozmowa z Kamilą Gasiuk-Pihowicz, rzeczniczką Nowoczesnej i członkinią sejmowej Komisji Zdrowia - Gębska, Kamilla; Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2016)
– Nie chcemy zatrzymywać młodych lekarzy siłą, bo będzie to miało nieuchronny wpływ na ich motywację. W ten sposób nie ograniczymy również exodusu z Polski lekarzy o największym doświadczeniu, a to właśnie oni są kluczowi dla systemu – mówi Kamila Gasiuk-Pihowicz.