Przekształcenia: zmarnowana szansa - Janiszewski, Rafał (Menedżer Zdrowia, 2016)
Upowszechnia się świadomość, że leczymy się w podmiotach prowadzących działalność leczniczą. Ten swoisty rodzaj działalności niewiele ma wspólnego z działalnością gospodarczą, oprócz oczekiwania, że zarządzający nią zbilansuje się finansowo.