Luka w systemie - Michalski, Bartosz; Fiałka, Marcin (Menedżer Zdrowia, 2016)
Wiele firm farmaceutycznych mających status wnioskodawców refundacyjnych w Polsce może nie zdawać sobie sprawy, że rozliczenia związane z instrumentami dzielenia ryzyka opiewają na kwoty zawyżone na skutek działalności niektórych dystrybutorów równoległych.