Powstrzymać prywatyzację! - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2016)
Jednym z najbardziej zaawansowanych działań nowego kierownictwa Ministerstwa Zdrowia jest projekt zmiany ustawy o działalności leczniczej zwany dekomercjalizacyjnym. Chodzi o powstrzymanie prywatyzacji.