Zmierzch starej onkologii? Nowa era badań molekularnych w praktyce klinicznej onkologa. 40. Kongres Amerykańskiego Towarzystwa Onkologii Klinicznej, 5–8.06.2004 r., Nowy Orlean, USA. Sprawozdanie - Szczylik, Cezary (Contemporary Oncology/Współczesna Onkologia, 2004)
Celebrowany z wyjątkową pompą jubileuszowy Kongres Amerykańskiego Towarzystwa Onkologii Klinicznej zgromadził 26 tys. uczestników, nadesłano ponad 6 500 prac, z których blisko 3 500 zakwalifikowano do publikacji w materiałach kongresowych lub/i przedstawienia w trakcie trwania kongresu.