Tak dla rehabilitacji - Kierzkowska, Irena (Menedżer Zdrowia, 2016)
Istnieją możliwości wyleczenia pacjentów z ciężkimi urazami czaszkowo-mózgowymi, kręgosłupa oraz klatki piersiowej, którzy w ramach obecnego systemu finansowania ochrony zdrowia po okresie wczesnej rehabilitacji nadal są całkowicie zależni od otoczenia i wymagają stałej opieki. Potrafimy to zrobić. Warunkiem jest wycena tego świadczenia i zakontraktowanie go przez płatnika. Dlatego taka oferta powinna jak najszybciej pojawić się ze strony Narodowego Funduszu Zdrowia.