Teściowa i mercedes - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2016)
Jest taki stary dowcip, że przykładem uczucia ambiwalentnego jest reakcja na zdarzenie, kiedy teściowa spada w przepaść twoim nowym mercedesem. A już poważnie: sześciomiesięczne rządy ekipy Konstantego Radziwiłła wywołują niewątpliwie ambiwalentne uczucia. Trzeba docenić chęć dialogu i pierwsze pojedyncze rozwiązania, z drugiej strony brakuje decyzji w sprawach najważniejszych.