Kalkulator czy kalkulacja - Jędrzejczyk, Tadeusz (Menedżer Zdrowia, 2016)
System taryfikacji świadczeń czekają poważne zmiany. Warto zauważyć, że żadna taryfa ustalona według wciąż obowiązujących reguł nie miała jeszcze okazji wejść w życie. Ocena zmian jest zatem o tyle utrudniona, że nie sposób rozstrzygnąć, czy instytucja taryfikacji miała okazję sprawdzić się w praktyce.