Kompleks Pana Boga Rozmowa z Grzegorzem Wallnerem, konsultantem krajowym w dziedzinie chirurgii ogólnej - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2016)
– Jest jeszcze coś. Przecenianie własnych umiejętności, kompleks władzy, który dobrze oddaje żartobliwe pytanie: jaka jest różnica między chirurgiem a Panem Bogiem? Taka, że Panu Bogu nie wydaje się, że jest chirurgiem – mówi Grzegorz Wallner.