Kij bez marchewki - Czerkas, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2016)
Otoczenie działalności szpitalnej w naszym kraju jest dzisiaj bardzo dynamiczne. Od miesięcy środowisko medyczne co kilka dni otrzymuje od decydentów nowe komunikaty, często sprzeczne z tymi sprzed tygodnia lub miesiąca. Można wręcz powtórzyć za Heraklitem z Efezu, że „jedyną stałą rzeczą jest zmiana”. Co to może oznaczać dla szpitali?