Wałbrzyska rewolucja dla kobiet i noworodków - Grabowska, Katarzyna; Lopata, Karolina (Menedżer Zdrowia, 2016)
Budowa Centrum Diagnostyki Kobiet i Noworodków w Wałbrzychu to jeden z sukcesów projektu „Mały Dolnoślązak – program poprawy opieki perinatalnej na terenie województwa dolnośląskiego” realizowanego przez 9 szpitali dzięki wsparciu funduszy norweskich.