O absurdach mówmy głośno Rozmowa z Bartoszem Arłukowiczem - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2016)
– Przykład ustawy o zawodzie fizjoterapeuty pokazał, że warto głośno mówić o irracjonalnych propozycjach. Opór całego środowiska fizjoterapeutów oraz aktywność posłów opozycji w Komisji Zdrowia spowodowały, że po raz pierwszy w tej kadencji rządzący musieli się wycofać ze swoich propozycji – powiedział Bartosz Arłukowicz.