Czas na zmianę sposobu leczenia chorych na POChP Rozmowa z Ryszardą Chazan - Gębska, Kamilla (Menedżer Zdrowia, 2016)
Dlaczego podstawę terapii we wszystkich stadiach przewlekłej obturacyjnej choroby płuc (POChP) powinny stanowić leki rozszerzające oskrzela, o korzyściach i nadziejach związanych z terapią LABA/LAMA oraz co dla polskich pulmonologów i pacjentów oznaczają wyniki badania FLAME – mówi prof. dr hab. n. med. Ryszarda Chazan z Katedry i Kliniki Chorób Wewnętrznych, Pneumonologii i Alergologii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.