Czy pielęgniarki staną na pierwszej linii frontu w POZ? - Kilańska, Dorota (Menedżer Zdrowia, 2016)
Zespół, kompetencje, autonomia, integracja opieki, jej ciągłość i koordynacja, ale przede wszystkim skupienie się na jednostce i rodzinie. To kluczowe kierunki rozwoju podstawowej opieki zdrowotnej (POZ) na świecie. A jak jest – i jak powinno być – w Polsce?