Mięsak wrzecionowatokomórkowy masywu szczękowo-sitowego u 55-letniego pacjenta – opis przypadku - Nowaczyk, Marta; Mroczyk, Bartosz; Miętkiewska-Leszniewska, Dorota; Gawęcka, Joanna; Leszczyńska, Małgorzata (Postępy w chirurgii głowy i szyi/Advances in Head and Neck Surgery, 2016)
W pracy omówiono przypadek 55-letniego mężczyzny z guzem masywu szczękowo-sitowego – mięsakiem wrzecionowatokomórkowym. Przedstawiono aktualne dane dotyczące czynników ryzyka, diagnostyki i leczenia nowotworów złośliwych masywu szczękowo-sitowego. Szczegółowo scharakteryzowano mięsaka wrzecionowatokomórkowego w tej lokalizacji.