Wygaszanie publicznej służby zdrowia - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2016)
Wielu Polakom rządy koalicji PO-PSL kojarzyć się będą z „wygaszaniem” całych branż, jak np. górnictwo lub stocznie. Podobnie będzie z publiczną służbą zdrowia w najbliższym czasie.