Sześć procent - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2016)
Minister zdrowia przedstawił w ostatnim czasie plan zmian mających nastąpić w systemie ochrony zdrowia w najbliższym półtoraroczu. Prace legislacyjne nad wieloma ustawami toczą się już zgodnie z zapowiedziami. Wśród licznych propozycji najwięcej emocji budzą jednak dwie: wzrostu nakładów na ochronę zdrowia i wzrostu minimalnych wynagrodzeń pracowników medycznych.