Jak wpaść w swoją własną sieć (Menedżer Zdrowia, 2016)
Sieć szpitali już mieliśmy, w czasach PRL. I cóż nas ugryzło, żeby do niej wracać? Niepotrzebne inwestycje, brak możliwości zaplanowania podstaw finansowych działalności leczniczej – to wszystko sprawiło, że zdaniem ekspertów rzeczywiście najbardziej strategiczna część polskich szpitali nie powinna w zupełności podlegać regułom rynku medycznego.