Na co nas stać, a w jakich obszarach musimy zaciskać pasa - Czerkas, Krzysztof; Magdziarz, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2016)
W numerze 6–7/2016 „Menedżera Zdrowia” Krzysztof Czerkas i Piotr Magdziarz przedstawili autorski projekt organizacji systemu ochrony zdrowia w Polsce i zapowiedzieli propozycję kolejnych działań strategicznych mających na celu poprawę funkcjonowania systemu. Teraz zajęli się finansowaniem służby zdrowia.