Reorganizacja bez konkretów - Jędrzejczyk, Tadeusz (Menedżer Zdrowia, 2016)
W tle zapowiedzi reformy systemu ochrony zdrowia, polegającej na likwidacji, a właściwie pewnej reorganizacji i rebrandingu Narodowego Funduszu Zdrowia, minister zdrowia zapowiedział wzmocnienie i zmianę modelu funkcjonowania podstawowej opieki zdrowotnej oraz sposobu finansowania szpitali. Możemy ubolewać, że poza kilkoma hasłowymi infografikami nie zostały przedstawione analizy, porównania, w tym międzynarodowe, ani projekcje, z wyjątkiem zaprezentowanego przez Departament Analiz i Strategii NFZ oszacowania poziomu wydatków na leczenie szpitalne w nadchodzących latach.